Geen reserveringskosten Betrouwbare aanbieders Gegarandeerd de beste prijs
Logo Parking bij Zaventem

Op reis en eindigen in onbekend Griekenland

Afbeelding van Griekenland
Geplaatst op

Ik ben Sjors Goemans uit Haarlem en ben inmiddels 21 jaar. Op mijn 17de besloot ik van school te gaan. Ik wilde de wereld zien zoals hij in zijn glorie is of in ieder geval van wat er nog van over is. Het liefst had ik 150 jaar geleden geleefd toen wij nog niet zo’n zelfvernietigende tijdbom waren, maar ja helaas is het niet anders. Maar het belangrijkste is dat ik heel graag wilde zien wat er nog allemaal te beleven is in de restanten van de natuur die nog over is.

 

Alles kopen en Go

Voor 500 euro kocht ik al mijn kleren apparatuur en benodigdheden die ik dacht nodig te hebben voor mijn trip. Ik kocht een wereldticket. Waarna ik naar Thailand vloog. Ik had veel verhalen gehoord. Dus dacht ik laat ik daar mijn avontuur beginnen. Nu ik er geweest ben heb ik slechts 1 woord voor Thailand: Warmte. Het is er letterlijk bloedheet en ondanks dat de mensen weinig bezittingen hebben delen ze alles en zijn ze verschrikkelijk gemoedelijk en aardig. Ook wordt je ego er goed opgekrikt aangezien je als “witte” daar komt en mensen graag met je op de foto willen. Wat ik in het begin wat apart vond op het laatst kon ik er wel om lachen aangezien het elke 20 minuten gebeurde. Je voelt je net een celebrity.

 

Van Thailand naar Griekenland

Nadat ik 5 weken in Thailand had gezeten wilde ik weer wat Europees bezoeken. Dus ik vloog naar Griekenland. En daar ging mijn plan fout. Ik werd verliefd op de Griekse cultuur. Het lekkere eten, mooie vrouwen en het heerlijke weer is heerlijk. Ik ben daar op de dag van vandaag nog steeds graag. Ik ben daar 1 jaar en 2 maanden gebleven. Uiteraard moest ik tussendoor werken anders was mijn reis niet mogelijk. Griekenland is redelijk betaalbaar. Al heb ik in de relatief korte periode die ik er was wel de inflatie zien toenemen. Ik ben verbleven in een plaatsje genaamd Pilion. Ik verbleef in een hotel genaamd  Mikros Vorias Een heerlijk rustig onontdekt stukje Griekeland waar de mensen je met open arme onthalen. Je bent een van hen. Dit gebied kent geen massatoerisme. Het is een verademing en zeker voor mensen die dagelijks onder veel stress staan is het een zeer fijne bestemming om even het hoofd helemaal leeg te maken. Ik kwam in contact met mensen die er naartoe reisde via Precious Locations een Nederlands reisbureau. Volgens mijn was de website www.preciouslocations.nl. Ik heb tot op de dag van vandaag enkel goede verhalen gehoord over Pilion dus misschien voor de gene die dit lezen het bezoeken waard.