Geen reserveringskosten Betrouwbare aanbieders Gegarandeerd de beste prijs
Logo Parking bij Zaventem

Cultuur China

Foto van de Chinese muren
Geplaatst op

China is niet het eerste land waar je aan denkt als je plannen maakt voor een vakantie of rondreis. Toch is het een land met bijzonder veel mogelijkheden! Je hoeft hier geen stranden met palmbomen en hangmatjes te verwachten. Als je op zoek bent naar cultuur en natuur is China het land waar je moet zijn.

China

Steeds meer reizigers trekken naar dit veelzijdige land. China is het land van hypermoderne steden met neonverlichte reclameborden en gigantische wolkenkrabbers tot decennia oude lampionnendorpjes, waar oude tradities nog hoog in het vaandel staan. De eeuwenoude bouwwerken in het land, met de Chinese Muur als hoogtepunt, worden in rap tempo ingehaald door moderne wolkenkrabbers en een 24/7 economie. De combinatie van oud en nieuw maakt China tot een fascinerende bestemming. Een rondreis door China staat garant voor een geweldige vakantie.

Als je de drukte van de steden achter je laat kom je in dorpjes waar mensen nog leven volgens oude tradities. Er wordt thee gedronken in oude theehuisjes en de rust die je hier vindt is een totaal andere wereld dan de steden. Als je meer naar het westen of noorden reist, laat je de steden achter en dorpen en de mensenmassa wordt dunner en dunner. Het magische landschap hier wordt gedomineerd door groene rijstvelden, mistige heuvels en overblijfselen van de oude Zijderoute. China will rock your world.

Dé trekpleister van China

Wie aan China denkt, denkt meteen aan de Chinese Muur. De bekendste highlight van China wordt ook wel de Great Wall genoemd en bestaat uit aarde en stenen. Het is een gigantisch bouwwerk van duizenden jaren oud. Het is niet te bevatten dat mensen dit hebben kunne bouwen zonder hedendaagse technieken. Het wordt ook wel de ‘Muur van 10.000 Li genoemd’. Een Li is ongeveer 500 meter. Het is zo’n typisch wonder van menselijke architectuur die je een keer in je leven gezien moet hebben.

Beste reistijd China

De beste reistijd van China is niet zo makkelijk te bepalen. Het land is zo immens groot dat er flinke verschillen kunnen zitten tussen bepaalde regio’s. China heeft veel verschillende klimaatzones. Je kan er van uit gaan dat de zomers in de grootste delen van China warm kunnen zijn. Zeker in de grotere steden met veel smog. De winters kunnen echter behoorlijk fris zijn, zeker in het binnenland. Over het algemeen zijn de maanden april tot en met september de beste maanden om het land te bezoeken. Hoewel er in die maanden iets meer regen valt zijn de temperaturen dan het aangenaamst.