Geen reserveringskosten Betrouwbare aanbieders Gegarandeerd de beste prijs
Logo Parking bij Zaventem

Met de trein naar luchthaven Zaventem

Met de trein naar luchthaven Zaventem
Geplaatst op

Vliegt u binnenkort vanaf Zaventem? Dan is het verstandig om alvast na te denken over hoe u naar de luchthaven af wilt reizen. Als u zelf met de auto gaat, moet u een plek op één van de parkings op of rondom luchthaven Zaventem reserveren. U kunt ook iemand inschakelen die u afzet bij Brussels Airport of een taxi bestellen. Daarnaast kunt u met de trein naar luchthaven Zaventem komen. Wilt u graag onbezorgd aan uw reis of vakantie beginnen? Dan is dit een goede optie. In deze blog vertellen wij u alles wat u moet weten als u met de trein naar luchthaven Zaventem wilt.

Voordelen van reizen met de trein naar Zaventem

Omdat u vastzit aan bepaalde tijden als u met de trein reist, ziet u dit misschien niet als de meest geschikte optie. Toch moet u weten dat reizen met de trein naar Zaventem ook de nodige voordelen met zich meebrengt. Hieronder zetten we de grootste voordelen voor u op een rijtje.

 1. Relaxed begin van de reis
  U hoeft zelf niet te rijden, waardoor u een stuk relaxter aan uw reis begint. Bepaal op welk station u opstapt, neem plaats in de trein en stap uit op de luchthaven.
 2. Niet ver slepen met bagage
  Aangezien de trein stopt op de luchthaven, hoeft u niet ver te slepen met uw bagage. Ook is het niet nodig om zware koffers zelf de trap op te tillen, want u kunt met de roltrap of lift naar de vertrekhal.
 3. Parking reservering is niet nodig
  Reist u met de auto naar luchthaven Zaventem? Dan moet u een parking reserveren. Dit is niet nodig als u met de trein reist. U bespaart zo geld, want parkeren op Zaventem kost geld.
 4. Groot aantal mogelijkheden
  Vanaf stations in het hele land vertrekken er treinen naar Brussels Airport. Hierdoor heeft u een groot aantal mogelijkheden om met de trein op Zaventem te geraken.
 5. Goedkoop
  Een ritje met de trein naar luchthaven Zaventem is vaak goedkoper dan wanneer u met de auto of taxi reist.

Uitstappen op de luchthaven

Eén van de grote voordelen van met de trein naar Zaventem is dat u praktisch op de luchthaven uit kunt stappen. Het treinstation bevindt zich namelijk direct onder de vertrek- en aankomsthallen van het vliegveld. Hierdoor hoeft u geen grote afstanden af te leggen met uw koffer(s). De treinen komen aan op verdieping -1 van Brussels Airport en de vertrekhal bevindt zich op verdieping 3. U kunt hier zowel door middel van de roltrap als lift geraken. Houd uw treintickets bij de hand, want deze moet u scannen om door de poortjes te kunnen.

Bagage mag mee in de trein

Voordat u besluit om met de trein naar Brussels Airport af te reizen, wilt u waarschijnlijk eerst weten of uw bagage mee mag. De onderstaande ‘bagage’ mag u gratis meenemen in de trein.

 • Aktetassen, rugtassen, reiskoffers
 • Rolstoelen (manueel of automatisch)
 • Kinderwagens
 • Plooifietsen (opvouwen voor instappen), éénwielers en steps
 • Sportuitrusting, zoals ski’s

U mag vrijwel al uw bagage meenemen in de trein, maar er gelden wel een aantal voorwaarden. Zo mag iedere passagier maximaal 3 stuks bagage meenemen. Het totale gewicht hiervan mag niet hoger liggen dan 30 kilogram. Daarnaast moet de bagage geplaatst worden in de voorziene ruimte onder en boven de zitplaatsen.

Vanuit heel België met de trein naar Zaventem

Het is niet bepaald lastig om met de trein naar luchthaven Zaventem af te reizen. Vanaf veel Belgische stations rijdt de Nationale Maatschappij van de Belgische Spoorwegen (NMBS) namelijk naar het vliegveld. Soms is het mogelijk om rechtstreeks met de trein op Zaventem te geraken, maar het kan ook nodig zijn om over te stappen om in het hart van Brussels Airport te geraken. Verwar een overstap overigens niet met een tussenstop. Bij een overstap moet u namelijk zelf van trein en dus van treinspoor wisselen om uiteindelijk op Zaventem te geraken. Is er sprake van een tussenstop? Dan staat de trein even stil op een bepaald station om reizigers te laten opstappen.

Tijdens weekdagen rijden er 8 treinen per uur van en naar Zaventem. Om 05:24 uur komt de eerste trein aan op de luchthaven en dit gaat door tot ongeveer middernacht. In het weekend rijden er 5 treinen per uur naar Brussels Airport tot ongeveer 23:00 uur. Daarna rijden de treinen minder frequent. Ook vanuit Nederland, Duitsland, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk is het mogelijk om met de trein naar luchthaven Zaventem te reizen.

Plan uw treinrit naar luchthaven Zaventem

Omdat het vanuit vrijwel heel België mogelijk is om met de trein naar luchthaven Zaventem te reizen, is het geen doen om alle mogelijkheden hier op een rijtje te zetten. Dit levert niet alleen een onnodig lange tekst op, maar voor u ook veel overbodige informatie. De kans is immers groot dat u al weet vanaf welk station u vertrekt. Wilt u met de trein naar Brussels Airport? Dan kunt u het beste zelf uw treinrit plannen. Dit kunt u doen via de website Belgiantrain.be of via de NMBS-app. U vult simpelweg het station, de halte of het adres in van waar u wilt vertrekken en geeft aan dat u naar luchthaven Zaventem wilt reizen. Geef vervolgens aan op welke dag en tijd u dit wilt doen en plan uw reis. U krijgt binnen de kortste keren alle mogelijkheden te zien om met de trein op luchthaven Zaventem te geraken.