Geen reserveringskosten Betrouwbare aanbieders Gegarandeerd de beste prijs
Logo Parking bij Zaventem

Tips lang parkeren op het vliegveld, voorkom problemen

Foto van parkeergarage
Geplaatst op

Parkeren op vliegveld Zaventem betekent voor velen een paar dagen of een lang weekend weg, waarna de auto weer opgehaald wordt. De auto start dan altijd wel en andere ongemakken zijn dan meestal niet ter sprake. Een ander verhaal wordt het vaak wanneer de auto voor weken achtereen geparkeerd wordt. Wat zijn de meest voorkomende autoproblemen en hoe voorkom je ze?

Lege accu na terugkomst

Een lege accu na weken van stilstand komt vrij vaak voor. Bij terugkomst is het eerst signaal dat de auto geen stroom meer heeft dat de deurvergrendeling niet meer werkt. De auto moet dan met de sleutel opengemaakt worden. Kijk daarom thuis al hoe de sleutel uit de zender van de deurvergrendeling te halen is. De accu is leeg en heeft geen of niet voldoende stroom meer om de auto te starten. Zorg daarom altijd dat je een set startkabels voorhanden hebt, zodat een passant eventueel helpen kan. Nog gemakkelijker is het om een starthulp aan te schaffen, waarmee je altijd onafhankelijk van andere automobilisten de auto weer kunt starten.

Vastzittende remmen voorkomen

Na lang parkeren kan het bij terugkomst gebeuren dat je handrem vastzit, door lange stilstand of vorst. Daarom is het aan te raden om bij lang parkeren de auto in zijn eerste versnelling neer te zetten. Zo voorkom je problemen met een vastzittende handrem. Bij het wegrijden niet vergeten om de auto te starten met het koppelingspedaal ingetrapt, of hem eerst in zijn vrij te zetten.

Diefstal uit de auto voorkomen

Niets is vervelender dan je auto terugvinden met een ingeslagen ruit en ontvreemde kostbare voorwerpen. Diefstal uit de auto kan zoveel mogelijk voorkomen worden door eventuele navigatieapparatuur te verwijderen en ook de plek van de zuignap schoon te maken. Laat ook geen andere waardevolle voorwerpen of apparatuur in de auto achter, zelfs niet onder stoelen of in de laadruimte. Parkeer je auto ook op een goed verlichte plaats en niet op een afgelegen of slecht verlichte plaats. Toon voorbijgangers dat er niets te halen valt en zet lege dashboardkastjes en andere vakken open.

Geniet van je vakantie

Na alle voorzorgsmaatregelen is het tijd om te genieten van een welverdiende vakantie. Om zeker te weten dat het op je bestemming lekker weer is, kun je daarvoor de beste reistijd opzoeken. Zo voorkom je dat je tijdens de regentijd of juist in onprettig heet of koud weer terechtkomt. Laat je auto na het opvolgen van de parkeertips met een gerust hart op Zaventem achter en geniet van je vakantie.